Dierenbescherming zoekt opnieuw thuis voor pony’s

De Dierenbescherming zoekt opnieuw hulp bij het vinden van een nieuw thuis voor pony’s. De dieren zijn afkomstig uit een groep van enkele tientallen pony’s die eerder in bewaring zijn genomen. Een eerste groep van 17 dieren is inmiddels succesvol geplaatst.
Dierenbescherming zoekt opnieuw thuis voor pony’s

Een tweede groep van ruim 10 pony’s is nu voldoende hersteld en aangesterkt voor herplaatsing.Vanwege hun achtergrond zijn de pony’s niet geschikt om zomaar bij iedere welwillende persoon onder te brengen. De Dierenbescherming is daarom vooral op zoek naar mensen met voldoende ruimte en ervaring om de jonge dieren met geduld en zorg te helpen verder te herstellen.

Nieuwe start pony's

Sinds 2013 helpt de Dierenbescherming de overheid bij het herplaatsen van dieren die door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in bewaring zijn genomen. Meestal vinden deze dieren een goed adres via de advertenties op de website ikzoekbaas.nl. Omdat het in dit geval om grotere groep pony’s in één keer gaat, vraagt de organisatie nu om extra hulp.

10 jonge Shetlanders

Voor ruim 10 jonge shetlanders is de Dierenbescherming op zoek naar mensen die deze dieren, vooral hengstjes, een nieuwe start willen geven. Ondanks hun jonge leeftijd (0-2 jaar) hebben ze namelijk al veel meegemaakt. Ze verdienen een goed thuis met genoeg ruimte en veel aandacht. De gezondheid van de pony's is nog kwetsbaar, vooral afstemming van de juiste voeding vraagt aandacht.

Plaatsen per duo

Over het karakter van de dieren is op dit moment nog niet veel te zeggen: de dieren zijn allemaal nog erg jong en helaas niet of nauwelijks aan mensen gewend.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het contactformulier op de website ikzoekbaas.nl. Als één van de voorwaarden geldt in ieder geval dat de shetlanders minimaal per 2 ondergebracht moeten kunnen worden.