Dierenpolitie neemt beschermde vogels in beslag

De dierenpolitie heeft in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in een dierenspeciaalzaak 25 beschermde inheemse vogels in beslag genomen.

De dierenpolitie heeft in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in een dierenspeciaalzaak 25 beschermde inheemse vogels in beslag genomen. Deze vogels mogen alleen gehouden en verkochte worden als ze op de juiste manier geringd zijn, en dat was hier niet het geval. Waarschijnlijk zijn de vogels in het wild gevangen.


De inspecteurs bezochten de dierenwinkel naar aanleiding van een tip die bij het meldnummer 144 was binnen gekomen. In de winkel stonden enkele volières met vogels. Een deel van deze vogels bleek niet juist geringd te zijn, waarop de vogels in beslag zijn genomen. Het gaat om 5 pimpelmezen, 3 koolmezen, 6 heggenmussen, 2 roodborsten, 6 huismussen,1 (kleine) goudvink, en 2 vinken. De vogels zijn overgebracht naar een erkende opslaghouder in afwachting van een beslissing van de Officier van Justitie.

Bij enkele vogels werden sporen van lijm gevonden, kennelijk afkomstig van vangstokken waarbij lijm gebruikt wordt. De winkelier is al eerder in de fout gegaan met het verkopen van onjuist geringde vogels. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.