Doe je mee? Een week zonder vlees!

Van 8 t/m 14 maart vindt de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Deze campagneweek heeft als doel Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en wil laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk is. Het initiatief komt van foodblogger Isabel Boerdam, alias De Hippe Vegetariër.
Doe je mee? Een week zonder vlees!

Minder en beter

Als Dierenbescherming onderschrijven we deze campagne van harte. Minder en beter vlees is immers al jaren ons motto. De impact van een week geen vlees eten is groot. Niet alleen de impact op dierenwelzijn natuurlijk, maar ook voor het milieu. Wanneer je als één volwassene een week geen vlees eet, bespaar je in zeven dagen:

  • 770 gram dierenvlees
  • 101 liter water
  • 79 kilometer autorijden

Collectieve campagnes

De Green Protein Alliance, een alliantie van Nederlandse bedrijven die zich samen inzetten om hun doel van 50% plantaardige proteïnes in 2025 te verwezenlijken, steunt de campagne, net als partijen in de voedingsindustrie. Doe je ook mee met deze uitdaging? Schrijf je hier in om mee te doen met de Nationale Week Zonder Vlees!


Iedereen die zich inschrijft krijgt toegang tot het Week Zonder Vlees receptenboekje. Hierin vinden deelnemers inspiratie om zeven dagen te genieten van de lekkerste vegetarische gerechten, van ontbijt tot diner! Van 8 t/m 14 maart 2021, een week zonder vlees!