Doe je mee? Landelijk onderzoek naar het welzijn van konijnen

De Dierenbescherming vraagt iedereen die konijnen houdt mee te doen aan een onderzoek van de Universiteit van Utrecht. Want ondanks dat het geliefde huisdieren zijn, is er weinig bekend over hoe goed we in Nederland nu echt zorgen voor konijnen. Zo weten veel mensen bijvoorbeeld niet dat je konijnen nooit alleen mag houden. Terwijl het sociale dieren zijn, die wegkwijnen als ze geen gezelschap hebben van een of meerdere soortgenoten.
Doe je mee? Landelijk onderzoek naar het welzijn van konijnen

Wij nodigen je daarom graag uit om deel te nemen aan een online enquête over konijnen, hun leefomstandigheden en gedrag. Deze enquête maakt deel uit van een grootschalig, landelijk onderzoek naar de huidige welzijns- en gezondheidsstatus van gezelschapskonijnen in Nederland, uitgevoerd door de faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht.Via onderstaande links kan je zelf de enquête kiezen die op jou van toepassing is:


Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van de enquête, dan kan je contact opnemen met konijn.enquete@uu.nl.

Alvast hartelijk dank voor je hulp aan dit onderzoek en veel plezier met het invullen van de enquête!

De enquête bestaat uit een online vragenlijst die circa 15 minuten van je tijd in beslag zal nemen. Het is mogelijk om tussentijds te stoppen en op een later tijdstip weer verder te gaan. Persoonlijke gegevens zullen altijd vertrouwelijk behandeld worden, maar je mag de enquête indien gewenst anoniem invullen. De informatie die je ons geeft, wordt uitsluitend als samengestelde dataset geanalyseerd en als dusdanig gepresenteerd. Op deze manier zijn gegevens op geen enkele manier naar een individu herleidbaar. Ze worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan dit onderzoek en ook niet aan derden verstrekt.