Dorstige pony dankbaar voor emmer water

Al twee keer werd er op een adres in de gemeente Katwijk een boete uitgedeeld aan de eigenaresse van een pony, omdat ze haar dier geen water gaf. Helaas was het bij de controle op donderdag 24 juli opnieuw raak.
Dorstige pony dankbaar voor emmer water

Op een adres in de gemeente Katwijk werd voor de derde keer een boete uitgedeeld aan de eigenaresse van een pony, omdat ze haar dier geen water gaf. Een van onze inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en een agent van de Dierenpolitie troffen alleen een paar lege emmers aan in het weiland. En dat bij een zomerse temperatuur van 27 graden.

Vanwege de eerdere boetes geldt voor het adres een doorlopende dwangsom, die bij elke overtreding opnieuw betaald moet worden. Dus ook nu. Bovendien kan de eigenaar een proces-verbaal van de politie tegemoet zien.

De pony is verder gelukkig gezond. Hij was dankbaar voor de emmer water die onze inspecteur hem voorzette en begon meteen gulzig te drinken. Nadat zijn dorst was gelest, gaf het normaal schuchtere dier de inspecteur als dank een 'zoen'.Meer over de verzorging van paarden en pony's lees je hier.

Volg onze LID-inspecteur ook op Twitter: @erik_LID