Drie honden uit de rommel gehaald

Op 6 december hebben de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de dierenpolitie drie honden uit een woning in Kerkrade moeten halen. In het veel te kleine appartement was door de rommel bijna geen ruimte voor de dieren.
Drie honden uit de rommel gehaald

De aanwezige dierenarts gaf aan dat er hooguit plek was voor één hond, mits de ruimte geheel ontruimd en ontsmet zou worden.Bij een eerder bezoek eind november was de eigenaars duidelijk gemaakt dat ze vóór 1 december voor twee van de drie honden een ander adres dienden te zoeken. Ook moesten ze het appartement opruimen en ontsmetten.

In bewaring genomen

Bij hercontrole bleken alle honden nog aanwezig en lag de ruimte nog steeds vol met kleding, blikken verf, kannen olie, messen, scharen en een openstaande computer met spanning erop. Op advies van de dierenarts en in overleg met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken werd besloten om de drie honden in bewaring te nemen. De dieren zijn inmiddels overgebracht naar een opvangadres waar ze goede verzorging krijgen.