Dronken man doodt papegaai

In Almere heeft een dronken man uit woede zijn papegaai zo hard tegen de tralies gegooid, dat het dier ter plekke overleed. Zijn hond zat op dat moment opgesloten in de kast. Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) schoot te hulp en bracht de hond over naar een veilig opvangadres.
Dronken man doodt papegaai

Begin april riep een zorgverlener in Almere de hulp in van een LID-inspecteur. Bij een echtpaar zou sprake zijn van verwaarlozing van een papegaai en een hond. De inspecteur bezocht de woning en concludeerde dat de dieren er slecht aan toe waren.

De hond bleek te zwaar en had enorme dorst. Hij zat bovendien te janken bij de deur, omdat hij zo graag naar buiten wilde. De papegaai had wel eten en drinken, maar zijn kooi was vervuild en het dier maakte een slome indruk. Bij een poging om het echtpaar afstand te laten doen van de dieren, ging de dronken man helemaal door het lint en bracht de papegaai om het leven.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) gaf daarop meteen toestemming om de hond weg te halen bij de eigenaren. Het dier is inmiddels overgebracht naar een veilig opvangadres waar het goed wordt verzorgd. Tegen de bewoners is proces-verbaal opgemaakt en ook is er een verzoek tot een verbod op het houden van dieren ingediend.