Eén Dierenbescherming vanaf 1 januari 2015

De afdelingen en de landelijke vereniging van de Dierenbescherming fuseren per 1 januari 2015 tot één organisatie. Door onze krachten te bundelen én beter te benutten kunnen wij ons nog sterker maken voor dierenwelzijn. Directeur Frank Dales: "De omvorming tot één professionele organisatie maakt het ons mogelijk sneller en slagvaardiger op te treden en de beschikbare middelen effectiever in te zetten.”

De fusie is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de Dierenbescherming, die zich al 150 jaar inzet voor het verbeteren van dierenwelzijn in ons land. Het fusiebesluit werd in december 2014 genomen tijdens de Algemene Vergadering van de Dierenbescherming. Staatssecretaris Sharon Dijksma was ook aanwezig tijdens deze vergadering, omdat dierenwelzijn onder haar beleidsterrein valt. Dijksma noemde de Dierenbescherming een partner die kritisch meedenkt. “Juist door dat meedenken bereik je samen veel meer. Ik hoop u nog lang als partner te mogen hebben.”

Ook refereerde ze aan de 150ste verjaardag van de Dierenbescherming in relatie tot de fusie: “Een verjaardag is meestal een moment om eens kritisch naar jezelf te kijken. En dat heeft u gedaan! U gaat vanaf 2015 de krachten bundelen om nog sterker te worden voor dierenwelzijn in Nederland. En dat kan ik alleen maar toejuichen.”