Eekhoornnest verwoest na bomenkap

De boom met daarin hun nest bleek te zijn omgezaagd, waarna de eekhoorntjes op de grond waren beland. Omdat het nest door mensen was aangeraakt, zou hun moeder niet meer terugkomen voor haar kleintjes.

Hulp bieden

Pasgeboren eekhoorns kunnen zonder hun moeder niet overleven, dus er moest ingegrepen worden. De vrijwilligers van de dierenambulance brachten de piepkleine, kale diertjes over naar het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert.

Couveuse

Nadat de eekhoorntjes door de dierenambulance waren binnengebracht, gingen ze direct de couveuse in en werd in alle rust begonnen met het toedienen van water en mineralen.

Dankzij de intensieve zorg van het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert werden de eekhoorntjes steeds sterker.

Overlevingskans

Omdat ze nog zo klein waren, was de kans dat de baby-eekhoorns het zouden redden in de eerste weken gering. Dankzij intensieve zorg, waarbij de diertjes tien keer per dag voeding kregen, hebben drie van de vier eekhoorns het overleefd.


Eén eekhoorntje heeft het niet gered. Zijn broertje en zusjes doen het gelukkig prima en worden binnenkort uitgezet in de natuur.

Uitzetten in de natuur

Na een paar maanden in het revalidatiecentrum konden de eekhoontjes goed klauteren en zelf voedsel vinden. Inmiddels zijn ze vrijgelaten in de natuur, want door horen ze uiteraard thuis.