Eerste groep paarden en pony's vindt wei

Sinds februari is de Dierenbescherming samen met de Rijksoverheid begonnen met bemiddeling om paarden en pony's na mishandeling of verwaarlozing te herplaatsen en ze zo een tweede kans te geven. Met succes: de eerste groep van 15 dieren heeft inmiddels een nieuwe wei gevonden via de website ikzoekbaas.nl.
Eerste groep paarden en pony's vindt wei
De belangstelling om 'beschadigde' dieren op te vangen en een fijn plekje in de wei te geven is gelukkig groot. Zo groot zelfs dat het gelukt is om de groep van 15 paarden en pony's waar mee gestart is, allemaal bij particulieren onder te brengen. De bemiddeling van de Dierenbescherming bestaat onder andere uit het controleren van de nieuwe wei en een goed gesprek met de mensen die een of meerdere dieren willen opvangen. Dit om er zeker van te zijn dat de dieren nu echt goed terecht komen. Ook na plaatsing houdt de dierenwelzijnsorganisatie contact met de nieuwe eigenaren om te volgen hoe het gaat.

'Zoek een weidedier'

Jaarlijks worden zo’n 200 paarden en pony’s na verwaarlozing of mishandeling weggehaald bij hun eigenaren. Ze worden in bewaring genomen en elders ondergebracht totdat de zaak door Justitie is afgehandeld. Door hun voorgeschiedenis functioneren deze dieren niet altijd meer optimaal, waardoor ze niet meer via de 'normale' kanalen kunnen worden herplaatst. Deze dieren krijgen een tweede kans via de website ikzoekbaas.nl. Onder het kopje 'Zoek een weidedier' is te zien welke dieren er op dit moment op zoek zijn naar een nieuwe wei. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via een mailformulier. Het is ook mogelijk om automatisch bericht te krijgen als er nieuwe weidedieren op de site worden geplaatst.

Varkens, schapen en geiten

Sinds deze week staan er niet alleen paarden en pony's op de site, maar ook varkens. Ook deze dieren verdienen een tweede kans, liefst met lekker modderbad. In de nabije toekomst volgen ook andere dieren zoals schapen en geiten.