Eindelijk een happy end voor Willie

Vorig jaar vroegen we met onze campagne Geef Om Mij aandacht voor alle dieren in onze asielen die meer nodig hebben dan een liefdevolle verzorging alleen. Bijvoorbeeld omdat ze gedragsproblemen of een chronische aandoening hebben. Een van de boegbeelden van deze campagne was Willie. Zijn hele leven werd hij al achtervolgd door pech. En ook nu wilde het niet lukken om een nieuw thuis voor hem te vinden. Maar nu, bijna anderhalf jaar later, is er goed nieuws te melden.
Eindelijk een happy end voor Willie

Geduld is een schone zaak. Een understatement in het geval van Willie. Na een lange, vruchteloze zoektocht hebben we eindelijk een plekje voor hem gevonden waar hij mag gaan genieten van zijn oude dag. En dat heeft deze lieve lobbes zó verdiend. Maar liefst twee keer werd hij gedumpt. Door zijn eerste eigenaar werd hij vastgebonden aan een boom. Zijn tweede baas zette hem zonder pardon uit de auto.

Willie met zijn trainer in het asiel

Wie wil mij?

"Is er iemand die mij wil?", moet Willie hebben gedacht toen hij in het asiel belandde. Hij was erg onzeker en angstig na alle ellende die hij had meegemaakt. Aan zijn ogen, lichaam en manier van bewegen kon je zien dat hij ook nog eens veel pijn had. Zijn verzorgers deden er alles aan om Willie te begeleiden. Hij werd getraind om hem sociaal te houden, kreeg veel liefde en pijnstillers en speciaal voer voor zijn stijve gewrichten. Ondertussen wachtte hij hoopvol op iemand die hem de moeite waard zou vinden.Eindelijk een thuis

En nu is dat, anderhalf jaar later, dan eindelijk gelukt. Andrea Lokhoff, beheerder van het Dierenbeschermingscentrum in Amersfoort, reageert opgelucht “We hebben voor Willie een fijn, rustig plekje gevonden om zijn laatste maanden te slijten. De man die hem in huis heeft genomen, stuurt regelmatig leuke foto’s, waarbij Willie languit op de bank, in de tuin of op het kleed ligt. Het is duidelijk dat hij op zijn gemak is daar, en dat is zo mooi om te zien. Dit is waar we het allemaal voor doen.”

Willie is zichtbaar op zijn gemak in zijn nieuwe thuis.