Eindelijk weer eten!

Afgelopen dinsdag heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) samen met de dierenpolitie een ernstig vermagerde hond aangetroffen in een woning in Den Haag. Het gaat om een buldogkruising. Haar eigenaren gaven er al eerder blijk van dat zij onvoldoende voor het arme dier konden zorgen. De maatregelen die zij vervolgens overeenkwamen met inspectie en politie, bleken niet nageleefd te zijn toen onze inspecteur gisteren polshoogte ging nemen.

Eindelijk weer eten!

De gretigheid en blijheid straalt ervanaf als je het filmpje bekijkt van de uitgehongerde hond die zich eindelijk weer eens tegoed mag doen aan een heerlijke bak hondenvoer. De vierjarige hond is volgens de inspecteur dan ook extreem mager: “Ik heb toevallig haar zusje gezien die verderop woonde en die is zeker twintig kilo zwaarder.” De eigenaren hadden al eerder te horen gekregen dat het zo niet verder kon: de hond moest naar de dierenarts, fatsoenlijk voer krijgen en niet constant in een bench opgesloten worden. Bovendien waren haar nagels dringend aan een knipbeurt toe.

Treurige aanblik

Toen gisteren bij de hercontrole bleek dat er absoluut geen verbetering viel te bespeuren, was de maat vol. “Het was zo’n treurige aanblik,” vertelt de inspecteur, “nog steeds zat ze in die vieze natte bench. Geen kleedje, rode plekken op haar huid en ernstig vermagerd.” Uiteindelijk hebben de eigenaren van de hond besloten om vrijwillig afstand te doen van het dier. Het is onduidelijk waarom ze het zo ver lieten komen.

Belangrijkst is nu dat de hond op krachten kan komen in de tijdelijke opvang. Daarna kan een nieuw baasje gezocht worden. Dat dit gaat lukken, staat volgens de inspecteur buiten kijf: “Ondanks alles wat haar is overkomen, is het een ongelofelijke lieverd!