Europese campagne om welzijn honden en katten te verbeteren

Eurogroup for Animals, een samenwerkingsverband van Europese dierenbeschermingsorganisaties, start vandaag een campagne om het welzijn van honden en katten binnen de EU te verbeteren. Eurogroup vraagt het Europees parlement om een identificatie- en registratieplicht voor honden en katten in de wet vast te leggen. Daarmee zou de illegale handel in dieren, een belangrijke oorzaak van welzijnsproblemen, aan banden worden gelegd.
Europese campagne om welzijn honden en katten te verbeteren
Binnen Europa vindt veel illegale handel in (huis)dieren plaats. Die handel heeft grote invloed op het welzijn en de gezondheid van dieren. Ze worden geboren in slechte omstandigheden, niet gesocialiseerd, over lange afstanden en onder erbarmelijke omstandigheden vervoerd en blootgesteld aan ziekten. Door voor de hele EU vast te leggen hoe identificatie en registratie van huisdieren moet plaatsvinden, zou het opsporen van eigenaren en het vaststellen van de herkomst van een dier een stuk eenvoudiger moeten zijn.

Stoppen van illegale handel in huisdieren

Reineke Hameleers, directeur van Eurogroup for Animals: “Met deze campagne maken we het onzichtbare zichtbaar. We willen de mazen in de wet dichten die de illegale handel mogelijk maken. We willen voorkomen dat honden, katten en andere dieren nog langer slachtoffer worden van deze illegale handel én van de serieuze gezondheids- en gedragsproblemen die er het gevolg van zijn.”

Help mee, onderteken de email!

Jij kunt de actie van Eurogroup for Animals ondersteunen. Via de website kun je een e-mail versturen aan de leden van het Europees Parlement met de oproep om de identificatie en registratie van huisdieren in Europees verband vast te leggen.

Campagne Protect our PetsEurogroup for Animals start een campagne met als doel het stoppen van de illegale handel in huisdieren.