Euthanasie voor verwaarloosde ezel Tietsjerksteradeel

In de Friese gemeente Tietsjerksteradeel zijn twee zwaar verwaarloosde ezels aangetroffen. Een van de dieren was er zo slecht aan toe dat een dierenarts het moest laten inslapen. De andere ezel is overgebracht naar de Ezelsociëteit in Zeist.
Euthanasie voor verwaarloosde ezel Tietsjerksteradeel

Op 31 januari zijn een agent van de Dierenpolitie en een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) na een melding gaan kijken bij de twee ezels. De dieren bleken sterk vermagerd en hadden last van te lange hoeven.

In laten slapen

Nadat de 74-jarige eigenaar was achterhaald, bevestigde een dierenarts de verwaarloosde staat van de ezels. De arts concludeerde dat een van de ezels er zo slecht aan toe was dat hij het dier moest laten inslapen. De hoeven waren zo ver doorgegroeid, dat het hoefbeen de zool doorboorde.

De andere ezel is, na vrijwillige afstand door de eigenaar, dankzij de inspanngen van onze inspecteur ondergebracht bij de Ezelsociëteit in Zeist. We hopen dat hij daar nog lang kan genieten van een goede specialistische verzorging en veel aandacht!

Tegen de eigenaar van de ezels is proces-verbaal opgemaakt.