Ga mee op safari in eigen stad

Je hoeft niet naar Kenia of Zuid-Afrika om wilde dieren te spotten, je vindt ze gewoon in eigen stad. Geen leeuwen en giraffen natuurlijk, maar genoeg dieren waarvan je vaak niet eens wist dat ze zo vlakbij zijn. Als je meedoet aan de stadssafari’s van de Dierenbescherming gaat er een wereld voor je open.
Ga mee op safari in eigen stad

Op zondag 2 juli gaan we onder leiding van stadsecoloog Jan Doevendans de natuur in Assen verkennen. Om 10.45 uur vertrekken we vanaf het Duurzaamheidscentrum aan Bosrand 2. Je kan je aanmelden door een mailtje met je gegevens te sturen. Zaterdag 8 juli organiseren we een stadssafari in Hilversum. Samen met boswachter Martine Dubois gaan we op zoek naar de dieren, doe je leuke opdrachten én kom je van alles te weten over hoe jij de dieren en de natuur in de stad kan helpen. Martine Dubois is ook de gids van de stadssafari in Almere op 15 juli en 26 augustus. Heb je zin om te ontdekken welke dieren daar leven? Kom dan ook, want van stadse natuur word je gelukkig! Voor de safari’s van Hilversum en Almere kan je je hier inschrijven.

De Wilde Stad

De Dierenbescherming loopt met de stadssafari’s vooruit op de landelijke première van De Wilde Stad, de nieuwste film van de makers van De Nieuwe Wildernis. Deze film, die in november verschijnt, geeft aandacht aan de vaak onopgemerkte inwoners van steden: wilde dieren. Tegelijk met de film wordt een lespakket uitgebracht, waar onder meer de Dierenbescherming aan meewerkte. De Wilde Stad is vanaf 16 november 2017 te zien in de bioscopen.