Gedumpte kittens Bocholtz overleefden geen van allen

Vorige week vond een wandelaar een zak met zeven kittens in een prullenbak in Bocholtz. Vier daarvan leefden al niet meer. De dierenambulance bracht de drie overlevende kittens met spoed naar Dierenbeschermingscentrum Limburg waar de dierenarts de kittens behandelde en in een couveuse legde. De kittens zijn vervolgens bij een gastgezin ondergebracht voor intensieve zorg. Twee kittens overleden kort daarna en de derde vocht nog een paar dagen voor zijn leven. Helaas heeft ook het laatste kitten het uiteindelijk niet gered.
Gedumpte kittens Bocholtz overleefden geen van allen

Verdrietige afloop

“Dit is zo cru. De kittens waren ongeveer twee uur oud. De inhoud van de kattenbak was ook gedumpt. De moeder zal nu overstuur zijn, die is haar zeven kleintjes kwijt en kan niets met haar melkproductie. Ik hoop dat de eigenaar de poes goed in de gaten houdt, al vraag ik me af of het zin heeft dat te vragen aan iemand die hiertoe in staat is”, zegt Saskia Thijssen van de Dierenbescherming in de Limburger (betaald artikel). Het had allemaal anders kunnen verlopen. De eigenaar had de Dierenbescherming kunnen bellen voor advies. Er zijn allerlei mogelijkheden om kittens ergens anders onder de brengen en te laten verzorgen.

Strafbaar

Het mishandelen of verwaarlozen van dieren is bovendien strafbaar in Nederland. Het opsporen van de eigenaar is echter moeilijk. Waarom de kittens zijn gedumpt blijft daarom onduidelijk. Misschien om financiële redenen, of vanwege een vervelende thuissituatie. De eigenaar had het in elk geval niet op deze manier ‘op hoeven te lossen’. De Dierenbescherming heeft alles geprobeerd om de kleintjes te redden, maar het mocht helaas niet baten.

Het zevende kitten (Garfield) is helaas ook overleden.

Castreren en steriliseren

We roepen katteneigenaren nogmaals op om hun katten, als ze buiten komen, te laten steriliseren of castreren. Hiermee voorkom je o.a. zwerfkittens of ongewenste nestjes. Lees hier meer informatie over castraties bij katten.