Wie heeft ruimte voor grote, gezellige Bram?

Toen de eigenaar van Bram zijn woning kwijtraakte, maakte hij een moeilijke keuze. Hij bracht Bram naar het asiel, in de hoop dat iemand anders hem nog een paar mooie jaren zou kunnen bieden.

Wie heeft ruimte voor grote, gezellige Bram?

Wij doen er alles aan om die persoon voor hem te vinden. Ook al is dat voor een oudje als Bram lastiger dan voor jonge dieren. Tot die tijd geven wij hem in ons asiel (medische) zorg en een heleboel liefde.

Inmiddels zit Bram al enkele maanden in de opvang, maar met een nieuw thuis wil het nog niet zo vlotten. Toen hij noodgedwongen in het asiel belandde, gingen zijn verzorgers direct voor hem op zoek naar een nieuwe eigenaar. Helaas blijkt zijn hoge leeftijd voor veel mensen een struikelblok. Dat is spijtig, want hij mag dan voor een herder met zijn negen jaar al bijna bejaard zijn, Bram heeft meer energie dan veel van zijn jongere soortgenoten.

Blijdschap

Ondanks zijn hoge leeftijd is Bram vrolijk, leergierig en springt hij van blijdschap soms met vier poten tegelijk de lucht in. Bram vindt het heerlijk om uitgebreid te snuffelen en buiten door het water te lopen. Zelfs wanneer het buiten koud is, wil hij pootje baden. De vraag is nu wie er plaats heeft voor onze grote, gezellige vriend.

Help oudere dieren zoals Bram!

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming 25.000 dieren op. Zeker 5.000 van deze dieren zijn, net zoals Bram, acht jaar of ouder. Hoewel mensen vaak de voorkeur geven aan een jonger dier, vinden we ook voor onze lieve bejaarden vrijwel altijd een thuis. Dat kost alleen meer moeite en geld. De meeste oudere dieren verblijven gemiddeld zeker drie maanden in het asiel of bij een gastgezin. Al die tijd hebben ze zorg, aandacht en in veel gevallen medicatie nodig. Vind jij ook dat de oudjes in onze asielen nog een mooie tijd verdienen? Met jouw steun kunnen we ze een nieuwe kans bieden.

Heb je interesse om een (ouder) dier uit het asiel te adopteren? Kijk dan op ikzoekbaas.nl

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk