Bubbel zoekt een maatje

Onze opvangcentra zitten meer dan 3.000 konijnen en knaagdieren. Eentje daarvan is Bubbel. Deze lieve hangoor is zwervend langs de kant van de weg gevonden en naar het asiel overgebracht.

Bubbel zoekt een maatje

Bij binnenkomst zat Bubbel onder de teken en vlooien. Daar hebben wij haar gelukkig van kunnen verlossen, maar ze is nog steeds alleen. En dat gunnen we haar niet.

De meeste konijnen die in onze opvangcentra worden binnengebracht, zijn gevonden op straat. Vaak zijn ze verwaarloosd, hebben ze veel te lange nagels en zitten ze onder de vlooien en teken. Zo ook Bubbel. Omdat ze zwervend is aangetroffen, weten we niets van haar verleden.

Baasje én maatje

Konijnen zijn gezelschapsdieren en leven graag samen met soortgenoten. Sterker nog, ze kwijnen weg als ze niet met minstens één ander konijn worden gehouden. Bubbel is nu alleen, en verlangt naar een plekje waar ze vrij kan rondhuppelen. Haar hoge leeftijd helpt haar alleen niet bij het vinden van een nieuw thuis. En dat is jammer, want Bubbel heeft nog zo veel te bieden. Natuurlijk laten wij haar niet in de steek en zoeken we, zolang als nodig is, voor Bubbel naar een nieuwe eigenaar én een fijn konijnenmaatje.

Help oudere dieren zoals Bubbel

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming 25.000 dieren op. Zeker 5.000 van deze dieren zijn acht jaar of ouder, zoals Bubbel. Hoewel de meeste mensen de voorkeur geven aan een jonger dier, vinden we ook voor onze lieve bejaarden vrijwel altijd een thuis. Alleen kost dat meer moeite en geld. De meeste oudere dieren verblijven gemiddeld zeker drie maanden in het asiel of bij een gastgezin. Al die tijd hebben ze zorg, aandacht en in veel gevallen medicatie nodig. Vind jij ook dat de oudjes in onze asielen nog een mooie tijd verdienen? Met jouw steun kunnen we ze een nieuwe kans bieden.

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk