Florian, moederziel alleen gevonden

Met zijn navelstreng nog aan zijn buikje werd kitten Florian gevonden in het Zuid-Limburgse Hulsberg. De mensen van de dierenambulance hebben de hele omgeving afgezocht op zoek naar de moederpoes en broertjes of zusjes van dit piepjonge kitten. Helaas werd er geen nestje gevonden en was Florian moederziel alleen.

Fleskitten Florian

Kitten Florian werd met de dierenambulance naar Dierenbeschermingscentrum Limburg gebracht. De dierenarts heeft hem daar direct onderzocht en onder toeziend oog van de dierenarts kreeg de hongerige Florian zijn eerste flesje. Omdat fleskittens iedere 2 uur gevoed moeten worden, is Florian naar een gastgezin gegaan voor de intensieve zorg. De komende weken zullen wij Florian volgen en filmpjes delen van zijn ontwikkeling.

Florian heeft een vriendje

Week 2: Florian doet het goed. Hij is een beetje aangekomen en hij heeft inmiddels een vriendje: Fritz. Ook Fritz werd helemaal alleen gevonden in Maastricht. Ook hier kwam er een melding bij de dierenambulance binnen en is er naarstig gezocht naar de moederpoes en eventueel broertjes en zusjes. Helaas bleek Fritz net als Florian moederziel alleen te zijn.

Er is besloten om de twee kittens bij elkaar te plaatsen. Dat is heel goed voor de socialisatie. Door ze bij elkaar te plaatsen hebben ze nu vooral baat bij elkaars warmte. Elkaar kunnen horen, geeft troost. En straks als ze kunnen zien, geeft het heel veel gezelligheid wanneer ze samen de wereld kunnen ontdekken.

Florian en Fritz openen hun oogjes

Florian en Fritz zijn nu 2 weken oud. Hun oogjes zijn open en ze groeien hard dankzij de intensieve zorg die ze krijgen in het gastgezin.

Florian en Fritz groeien als kool

Kittens Florian en Fritz zijn nu ruim 4 weken oud en groeien goed. Ze eten inmiddels zelfstandig en kunnen ook al op de kattenbak.

Florian en Fritz eten brokjes

Kittens Florian en Fritz zijn nu ruim 5 weken oud en komen ongeveer 100 gram per week aan.

Samen spelen

Florian en Fritz doen het supergoed. Ze zijn nu ruim 750 gram. Ze wassen zichzelf heel uitgebreid. Samen spelen is hun grootste hobby. Binnenkort mogen deze schatjes naar hun nieuwe thuis!

Naar de dierenarts

Florian & Fritz zijn deze week naar de dierenarts gegaan. Ze zijn geënt en gechipt en helemaal nagekeken. Florian en Fritz zijn kerngezond verklaard!Nieuw thuis voor Florian & Fritz!

Goed nieuws voor de geredde kittens Florian & Fritz! Ze zijn voldoende gegroeid in de afgelopen weken en hebben een nieuw thuis. We wensen beide katjes heel veel geluk in de toekomst!

Toen een vrijwilliger van de dierenambulance een nest met drie kittens aantrof op een hooizolder, wist hij meteen dat het mis was. De kleintjes waren zo zwaar ondervoed dat ze nauwelijks nog op hun pootjes konden staan. Ook leden ze aan een verwaarloosde niesziekte en ernstige infecties.

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk