Prince Charming Harry

Toen Harry in het asiel terechtkwam, was hij er lichamelijk niet best aan toe. Hij bleek verwaarloosd, zijn gebit was rot, hij had een blaasontsteking en zat onder de vlooien. Onze verzorgers ontfermden zich over hem en inmiddels is Harry weer aardig opgeknapt. Nu wacht hij op een nieuw thuis.

Toen zijn baasje naar een flat verhuisde, kon Harry niet mee. In het asiel bleek al snel dat hij een heel lieve, zachtaardige kater is, die met volle teugen geniet van het zonnetje in zijn buitenverblijf en graag wordt voorgelezen uit de krant. Toch hebben we het met hem te doen. Met zijn twaalf jaar had hij eigenlijk een fijne oude dag moeten hebben, nu zit hij in het asiel te wachten op een nieuwe kans. Helaas helpt zijn hoge leeftijd hem daar niet bij. Toch doen wij er alles aan om voor Harry snel een fijn thuis te vinden. Tot die tijd krijgt hij van ons alle zorg, aandacht en liefde die hij nodig heeft.

Aandoenlijk koppie

Wie trouwens denkt dat Harry zich gedraagt naar zijn leeftijd, heeft het mis. Relaxen kan hij goed, maar spelen nog veel beter. Het ene moment nestelt hij zich in je armen, om het volgende als een stoere kater op onderzoek uit te gaan. Geen balletje of muisje is dan veilig. Harry heeft een lange weg afgelegd en blijft afhankelijk van dieetvoer en pijnstillers. Ook kampt hij met meerdere ouderdomskwalen en moet hij elk half jaar naar de dierenarts. Toch is hij, ondanks al zijn ongemakken, lief en vriendelijk gebleven. En met zijn aandoenlijke hazenlipje tovert hij een glimlach op ieders gezicht.

Help oudere dieren zoals Harry!

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming 25.000 dieren op. Zeker 5.000 van deze dieren zijn, net zoals Harry, acht jaar of ouder. Hoewel mensen vaak de voorkeur geven aan een jonger dier, vinden we ook voor onze lieve bejaarden vrijwel altijd een thuis. Dat kost alleen meer moeite en geld. De meeste oudere dieren verblijven gemiddeld zeker drie maanden in het asiel of bij een gastgezin. Al die tijd hebben ze zorg, aandacht en in veel gevallen medicatie nodig. Vind jij ook dat de oudjes in onze asielen nog een mooie tijd verdienen? Met jouw steun kunnen we ze een nieuwe kans bieden.

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk