Loekie wil van zijn oude dag genieten

De achtjarige Loekie kwam na het overlijden van zijn baasje in het asiel terecht. Hij vond tot drie keer toe een nieuw thuis, maar werd evenzo vaak teruggebracht. Loekie zoekt nu een plekje waar hij niet meer weg wordt gestuurd en dat gaan wij voor hem vinden. Tot die tijd vangen we hem op en zorgen dat hij de intensieve begeleiding krijgt die hij als senior nodig heeft.

Loekie wil van zijn oude dag genieten


Loekie heeft een groot deel van zijn hele leven op een erf doorgebracht. Een asielomgeving is dus wel even wennen. Zeker omdat hij er nu voor de zoveelste keer zit. We hopen zó dat Loekie nu eindelijk een fijn thuis gaat vinden, op een plek waar hij alle rust en een heleboel ruimte heeft.

In alle rust

Loekie is geen allemansvriend en moet iemand eerst leren kennen voordat hij zijn ware gezicht laat zien. Met zijn acht jaar is hij al op leeftijd, maar hij is nog steeds leergierig en dol op bal- en denkspelletjes. Heb je zijn vertrouwen gewonnen? Dan heb je aan hem een vriend voor het leven. Een volgzaam hondje, dat het liefst de hele dag doet wat jij doet. We zoeken voor Loekie niet alleen een plek waar hij veel buiten kan zijn, maar ook een eigenaar die ervaring heeft met honden. Na alles wat hij heeft meegemaakt, verdient hij nu écht een thuis waar hij in alle rust van zijn oude dag mag gaan genieten.

Help oudere dieren zoals Loekie!

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming 25.000 dieren op. Zeker 5.000 van deze dieren zijn, net zoals Loekie, acht jaar of ouder. Hoewel mensen vaak de voorkeur geven aan een jonger dier, vinden we ook voor onze lieve bejaarden vrijwel altijd een thuis. Dat kost alleen meer moeite en geld. De meeste oudere dieren verblijven gemiddeld zeker drie maanden in het asiel of bij een gastgezin. Al die tijd hebben ze zorg, aandacht en in veel gevallen medicatie nodig. Vind jij ook dat de oudjes in onze asielen nog een mooie tijd verdienen? Met jouw steun kunnen we ze een nieuwe kans bieden.

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk