#GEEFOMMIJ: Asielkat Speedy heeft een thuis

Jaarlijks komen er meer dan 40.000 dieren in de opvangcentra van de Dierenbescherming terecht. Sommige zijn ziek of zwervend aangetroffen, andere gedumpt of afgestaan. Nu de zomer in aantocht is en de asielen traditiegetrouw volstromen, zetten we onze asieldieren graag in het zonnetje met de campagne #GEEFOMMIJ. Zo ook Speedy, die eind maart in het asiel terechtkwam. Inmiddels heeft hij een nieuw thuis gevonden.

Speedy siert de cover van de gloednieuwe editie van ons ledenblad DIER, dat vanzelfsprekend in het teken staat van de campagne #GEEFOMMIJ. Hij is net twee jaar geworden en werd afgestaan door zijn eigenaar omdat hij niet goed overweg kon met zijn nieuwe huisgenoten, een hond en een kitten, en zijn territorium begon af te bakenen.


Nieuw thuis
“We werden gewaarschuwd door medewerkers van het asiel dat Speedy niet zindelijk was," vertelt zijn nieuwe baasje Daniëlle de Jong. "Maar we vonden hem zo leuk, dat we ons niet lieten afschrikken. Sinds hij bij ons woont, heeft hij nog maar één keer buiten zijn bak geplast, daarna nooit meer. Hij is zelfs zo netjes dat hij elke dag het dakje van zijn kattenbak oppoetst. Speedy is een ongelooflijk lief en aanhankelijk katje en luistert heel goed. De eerste week verstopte hij zich nog af en toe boven, maar inmiddels is hij helemaal relaxed. Hij slaapt zelfs gezellig bij ons in bed ’s nachts. En ook mijn dochters zijn dol op hem. Vorige week mocht Speedy voor de eerste keer naar buiten. Dat vonden we zó spannend, dat we met z’n allen zenuwachtig vanachter het keukenraam stonden toe te kijken.”