#GEEFOMMIJ: Langzitter Djaro heeft een baas

In de zomermaanden vangt de Dierenbescherming ruim 13.500 dieren op. Sommige zijn verdwaald, andere afgedankt of gedumpt. We doen er alles aan om deze dieren te helpen, te verzorgen en veel liefde te geven, maar we kunnen het niet alleen. Met onze zomeractie #GEEFOMMIJ zetten we asieldieren in het zonnetje. Dieren zoals Djaro, die na anderhalf jaar wachten onlangs een fijn thuis heeft gevonden.

Ruim achttien maanden geleden kwam Djaro in het asiel terecht. Dag baas, dag thuis, dag vertrouwde omgeving, dag eigen plekje. Hoewel hij liefdevol werd opgevangen door onze medewerkers en vrijwilligers, miste hij een baasje. En hoe langer hij in het asiel zat, hoe meer hij daaronder gebukt ging. Zo had hij veel moeite om zijn energie kwijt te raken, met als gevolg dat hij erg druk en opgewonden werd zodra hij aandacht van mensen kreeg.


Mooie match
Gelukkig werd het lange wachten beloond; bij Liesbeth en Carli vond Djaro onlangs eindelijk het warme mandje waar hij zo naar verlangde. Al bij de eerste kennismaking was duidelijk dat dit een hele mooie match ging worden. Liesbeth en Carli kwamen meerdere keren terug om met Djaro te wandelen en elke keer werd de vreugde groter. Djaro mocht met hen mee! Sindsdien houden ze ons regelmatig op de hoogte van hoe het met hem gaat. Zo schreven ze laatst uit naam van Djaro:

“Ik ben nu één maand en één dag bij Liesbeth en Carli en het gaat heel goed met mij. Ik voel me steeds meer thuis, en dat merken mijn baasjes wel door de streken die ik krijg. Zo ben ik steeds vaker ondeugend en doe rare dingen, maar wel zo dat mijn baasjes mij nooit echt straf hoeven te geven. Mijn favoriete bezigheid is slapen. Verder speel ik graag en veel met mijn mooie flostouw. Ik pak het op, ren ermee naar de slaapkamer, en ga dan lekker op bed liggen en uitdagen, zo van “neem het dan als je durft!”. Eerder deze week ben ik voor het eerst met de bus op pad geweest, dat was spannend zeg! Ik heb de show gestolen op een terrasje waar ik duidelijk de knapste hond was.”

Bekijk hier een filmpje van Djaro:

Help je mee