#GEEFOMMIJ: Langzitter Lola heeft baas

Nu de zomer in volle gang is, stromen de asielen van de Dierenbescherming weer vol met huisdieren die zijn gedumpt of achtergelaten. We doen wat we kunnen om de toestroom van dieren op te vangen en een nieuw thuis voor ze te vinden, maar dat kunnen we niet alleen. Met de zomeractie #GEEFOMMIJ vragen we aandacht voor alle dieren die in onze asielen verblijven. Dieren zoals Lola, die bijna een jaar op een baasje wachtte.
#GEEFOMMIJ: Langzitter Lola heeft baas

De zevenjarige Lola kwam in juli 2014 in het asiel terecht vanwege de emigratie van haar baas. Lange tijd was er niemand die haar wilde adopteren. De medewerkers en vrijwilligers van het opvangcentrum in Rotterdam waren echter dol op Lola en deden wat ze konden om een fijn thuis voor haar te vinden. Ze organiseerden zelfs een sponsorloop, maar ook dat mocht niet baten. Begin dit jaar leek het tij te keren en meldde zich een nieuwe eigenaar. Maar zij bracht Lola al na twee weken terug naar het asiel.


Happy end
Gelukkig heeft ook dit verhaal een happy end. Want kort nadat Lola voor de tweede keer in de opvang terechtkwam, zagen Jan en Nalani haar foto en verhaal op de zoeksite Ikzoekbaas.nl. Zij besloten Lola een nieuwe kans te geven. Een beslissing waar ze nog steeds heel gelukkig mee zijn. “Lola is ontzettend lief en rustig,” vertelt Nalani. “Dol op mensen, maar met andere honden kan ze niet goed overweg. Tijdens haar verblijf in het asiel heeft ze een training gehad, wij willen daar graag een vervolg aan geven. We zijn de afgelopen maanden veel van haar gaan houden, en willen haar graag een fijn leven bieden."