#GEEFOMMIJ: Nieuwe kans voor Koekie

In de zomer is het elk jaar opnieuw topdrukte in onze asielen. We doen wat we kunnen om de toestroom van dieren op te vangen en ze liefdevol naar een nieuwe baas te begeleiden, maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Met de zomeractie #GEEFOMMIJ vraagt de Dierenbescherming aandacht voor alle dieren die in onze asielen verblijven. Dieren zoals Koekie, die zwervend op straat werd gevonden.
#GEEFOMMIJ: Nieuwe kans voor KoekieKoekie was nog maar negen maanden oud toen hij in het opvangcentrum van de Dierenbescherming terechtkwam. Volgens medewerkers was hij erg lief, maar had hij veel sturing nodig; zodra hij de kans kreeg, liep hij in zeven sloten tegelijk. Omdat niet duidelijk was wat Koekie in zijn jonge leven had meegemaakt, werd er specifiek gezocht naar een eigenaar met ervaring die hem in het gareel kon houden. In het voorjaar was het zover en werd Koekie geadopteerd door André en Dianne Kel en hun tienjarige zoon.

Eigen tempo
Zij vertellen: “Koekie woont vier maanden bij ons, en elke dag gaat het beter. De eerste weken waren moeizaam. Koekie was onstuimig en luisterde slecht. We vermoeden dat hij lange tijd op straat heeft geleefd en amper commando’s kende. Ook begroef hij zijn bot, at besjes van de bomen en verder alles wat hij tegenkwam op straat. Hij was bovendien onderdanig, vooral naar mensen toe. Gelukkig is dat nu al veel minder. Koekie speelt graag met andere honden. We gaan vaak met hem naar het bos, waar hij zich helemaal kan uitleven. Leuk ook om te zien hoe lief hij met puppy's omgaat. Ondanks de moeizame start, zijn we dolgelukkig met hem. Koekie is een lieverd. Hij wil het graag goed doen en is erg leergierig. Wij geven hem de sturing die hij nodig heeft, zodat hij in zijn eigen tempo de wereld kan ontdekken.”


Bij André en Dianne Kel en hun tienjarige zoon vond Koekie zijn thuis