#GEEFOMMIJ: Woody geniet van zijn oude dag

In april belandde Woody in het asiel. Hij kon niet goed overweg met de andere honden in het gezin waar hij onderdak had gevonden, en daarom werd hij afgestaan. Met onze zomercampagne #GEEFOMMIJ hebben we de afgelopen maanden asieldieren in het zonnetje gezet, zo ook Woody. Mede dankzij de aandacht die hij toen kreeg, vond hij onlangs een liefdevol thuis.

#GEEFOMMIJ: Woody geniet van zijn oude dag

Met zijn elf jaar is Woody een hond op leeftijd. Maar voor zijn nieuwe baasjes Peter en Ilse was dat geen belemmering: “Puppy’s van een fokker hebben meestal heel snel een baasje, voor asieldieren geldt dat niet. En het wordt nog lastiger als ze wat ouder zijn. Wij vinden echter dat deze dieren ook een warm nest verdienen. Bij ons mag Woody in alle rust gaan genieten van zijn oude dag.”

Knuffelen

Volgens Ilse klikte direct tussen hen en Woody: “Toen we hem de eerste keer opzochten in het asiel, kwam hij enthousiast naar ons toe gerend. Voor ons was de keuze toen heel makkelijk.” Volgens Ilse is Woody dol op knuffelen: “Het liefst zit hij knus tussen ons in op de bank. Een knuffel op z'n tijd, en hij is tevreden.”

Koning te rijk

Dat het goed gaat met Woody blijkt ook wel uit de mail die Ilse uit naam van hem stuurde naar de Dierenbescherming:

“De eerste dagen bij mijn nieuwe baasjes vond ik erg spannend, zoveel nieuwe dingen en geluiden. Maar dat duurde niet lang! Ik ontdekte al snel dat ik iedereen kan inpalmen met mijn charmes. Als ik wil kroelen, dan wordt er ook gekroeld! En als ik echt heel zielig kijk, staat baasje Peter z’n plaats op de bank aan mij af (dat moet hij van baasje Ilse). We gaan elke dag vier keer wandelen, maar hier lopen wel rare dingen rond. Schapen vind ik bijvoorbeeld niks met hun gekke geblèr. Ik voel me helemaal thuis en begin me te ontplooien. Soms probeer ik kattenkwaad uit halen, zoals eten stelen van de tafel. Dat vinden mijn baasjes niet zo leuk. Maar gelukkig kunnen ze nooit lang boos blijven. Ik ben hier de koning te rijk!"