Wie ontfermt zich over Scooby?

Het leven van Scooby is een aaneenschakeling van teleurstellingen. Ze ging van de ene naar de ander eigenaar, maar er was niemand bij wie ze mocht blijven. Inmiddels zit ze al zeven maanden in het asiel, waar ze wacht op een baasje dat wél genoeg om haar geeft

Wie ontfermt zich over Scooby?


Scooby is een driejarige kruising stafford-herder. Een energieke, eigenwijze, leergierige dame, die de wereld om haar heen best een beetje spannend vindt. En dat snappen we. Ze is al zó vaak in de steek gelaten, dat dat z’n sporen heeft nagelaten. Bij binnenkomst in het asiel had Scooby geen rust en reageerde ze op alle prikkels die ze tegenkwam. Het was duidelijk dat ze training nodig had om haar kans op een nieuwe baas te vergroten.

Dubbel en dwars waard

"Onze mensen trainen elke dinsdagavond, in hun vrije tijd, met honden die extra begeleiding nodig hebben," vertelt Nancy Wielandt van het asiel in Kampen. "We gaan met ze naar een plek die ze niet kennen, zoals het centrum, om ze te laten wennen aan onbekende geluiden. Met Scooby hebben we de afgelopen maanden veel vooruitgang geboekt. Ze is tijdens wandelingen rustiger dan voorheen en ze kan de afleidingen die ze tegenkomt voortaan negeren. Ze heeft alleen nog problemen met veranderingen. Een nieuwe hond in de hondengang kan er al voor zorgen dat ze de rest van de dag van slag is. Neemt niet weg dat we alle vertrouwen in Scooby hebben. Met z’n allen hebben we een boel tijd in haar geïnvesteerd, maar we doen het met veel liefde. Scooby is het dubbel en dwars waard."

Scooby heeft dankzij onze toegewijde trainers kans op een nieuw thuis

Help asieldieren zoals Scooby

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming ruim 25.000 dieren op in haar asielen. Voor de meeste wordt gelukkig snel een thuis gevonden. Maar niet alle dieren hebben zoveel geluk. Want steeds meer honden en katten hebben extra zorg nodig. Omdat ze oud zijn of ziek of een gedragsprobleem hebben, zoals Scooby. We doen ons werk met veel liefde, maar kunnen het niet alleen. Met jouw steun kunnen we ook deze dieren een nieuwe kans bieden.

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk