Genieten met sterren

Kook deze Kerst de sterren van de hemel met het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Op de website genietenmetsterren.nl presenteren drie topkoks hun kerstrecepten die het predikaat diervriendelijk(er) mogen dragen.

Genieten met sterren
Op steeds meer vleesverpakkingen, zuivel en eieren is het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming te vinden. Het kenmerk is er in drie varianten: 1, 2 of 3 sterren, waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker.

Topkoks

De topkoks Olivier van der Vaart, Nel Schellekens en Pepijn Schmeink vertegenwoordigen een stroming topkoks die vlees niet beschouwen als anoniem bulkproduct, maar staan voor de duurzame keuken. Regionaal geproduceerd voedsel, seizoensgebonden, met respect voor mens, milieu én dier. In hun recepten maken zij gebruik van producten met het Beter Leven keurmerk.

Recepten delen

De kerstrecepten kunnen gedeeld worden op Facebook en Twitter en via email. Het recept van topkok Pepijn Schmeink is geheel vegetarisch en het recept van Nel Schellekens kan ook aangepast worden in een vegetarische versie.

Beter leven voor miljoenen dieren

Sinds de invoering van het Beter Leven keurmerk hebben al 25 miljoen dieren een beter leven gekregen en het aantal producten breidt zich nog steeds uit.