Genieten met sterren: kies voor Beter Leven!

Onder het motto 'Genieten met sterren' roept de Dierenbescherming in de week van 21 tot 27 oktober op om massaal te kiezen voor producten met het Beter Leven keurmerk. Het bedrijfsleven werkt volop mee aan de themaweek om het kenmerk voor diervriendelijker geproduceerde eieren en vleesproducten nog bekender te maken bij het winkelende publiek.
Genieten met sterren: kies voor Beter Leven!

Zo zullen veel producten met het Beter Leven keurmerk in de aanbieding gaan en een prominente plek in de supermarkt krijgen. Voor mensen die met eigen ogen willen zien wat een 'beter leven' inhoudt, gaan op zaterdag 26 oktober bij veertien Beter Leven-boeren de staldeuren wagenwijd open. Verder verspreidt de Dierenbescherming informatieve notitieblokjes die consumenten kunnen gebruiken om hun boodschappen op te schrijven.

Fotowedstrijd

Op de speciale website genietenmetsterren.nl kunnen mensen terecht voor de locaties van de open dagen. Daar staan ook de voorwaarden van een foto-wedstrijd die de Dierenbescherming houdt tijdens de themaweek. Bedoeling is dat mensen een superlekker gerecht maken van producten met het Beter Leven keurmerk en dat op de foto zetten, samen met de oorspronkelijke verpakking. Hoofdprijs is een weekend onder de sterren…, ofwel vanuit je comfortabele bed 'in de open lucht' het heelal bewonderen in een zeer bijzondere accommodatie.

Volop verkrijgbaar

De Dierenbescherming is in 2007 begonnen met het Beter Leven keurmerk om stap voor stap het leven van dieren in de vee-industrie te verbeteren. Destijds bestond er een groot gapend gat tussen het 'normale' vlees en het vlees uit de biologische sector. Met de introductie van het sterrensysteem heeft de Dierenbescherming steeds meer producenten en aanbieders weten te stimuleren mee te doen. Producten met het Beter Leven keurmerk zijn inmiddels volop verkrijgbaar.

25 miljoen dieren een Beter Leven

Sinds de introductie heeft de Dierenbescherming al 25 miljoen dieren een beter leven kunnen geven. Van de duurzame aankopen bestaat inmiddels 20% uit producten met het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.