Gezocht: politici die dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan

De gemeente-raadsverkiezingen in maart 2014 lijken nog ver weg, maar de meeste politieke partijen zijn al druk bezig met de voorbereidingen. De Dierenbescherming roept alle partijen op om dierenwelzijn op te nemen in hun verkiezingsprogramma's.
Gezocht: politici die dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan

Ofschoon de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 nog ver weg lijken, zijn de meeste politieke partijen al druk bezig met de voorbereidingen, zoals het schrijven van verkiezingsprogramma's. De Dierenbescherming roept alle partijen op om in hun programma's aandacht te besteden aan dierenwelzijn.

De Dierenbescherming vindt het belangrijk dat alle politieke partijen zich bekommeren om dieren en wil ze met raad en daad bijstaan om de juiste beslissingen te nemen in het belang van alle dieren. Ook op gemeentelijk niveau worden besluiten genomen die dieren kunnen raken.

Als hulpmiddel is daartoe een leaflet ontworpen waarop 10 speerpunten voor gemeentelijk dierenwelzijnsbeleid worden vermeld. De lokale afdelingen van de Dierenbescherming sturen deze leaflet naar lokale politieke partijen om ze op te roepen dierenwelzijn in hun verkiezingsprogramma’s op te nemen en ze te ondersteunen bij het opstellen van diervriendelijk beleid. Het liefste ziet de Dierenbescherming dat iedere gemeente een eigen wethouder dierenwelzijn krijgt, zodat er structureel meer aandacht voor de belangen van dieren in de gemeente komt.

Beroep op kiezers
Het succes van een politieke partij is natuurlijk mede afhankelijk van de achterban. De Dierenbescherming doet daarom een beroep op kiezers en leden om hun volksvertegenwoordigers te vragen ook aan alle dieren te denken en straks in maart 2014 een verstandige diervriendelijke keuze te maken. In het belang van alle dieren.