Goed nieuws uit december

Wat goed nieuws betreft was december voor de Dierenbescherming een echte kattenmaand. We blikken graag met je terug naar onze hoogtepunten in december: onvergetelijke herenigingen en succesvolle reddingsacties.
Goed nieuws uit december

Kitten gered van vuilverbrander

Het scheelde een haar! Kitten Smoezel ontsnapte maar net aan de perscontainer van de vuilverbrander in Alkmaar. HVC Groep-medewerkers ontdekten de kitten gelukkig op tijd tussen het bedrijfsafval en deden er alles aan om het katje te vangen. Daarna belden ze de dierenambulance en werd Smoezel naar Dierenthuis Alkmaargebracht. Momenteel verblijft Smoezel in een gastgezin van het dierenasiel waar hij aansterkt en gesocialiseerd wordt.

Kitten Smoezel was behoorlijk bang na zijn enerverende avontuur tussen het bedrijfsafval.

Kat Fleur na 3,5 jaar herenigd met baasjes

Begin december kwam kat Fleur via de dierenambulance binnen bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Een chiropractor behandelde Fleur aan haar heupen, maar verder zag ze er vrij goed uit. Het was een enorme verrassing dat de baasjes van Fleur haar herkenden en dat ze haar maar liefst 3,5 jaar kwijt waren. Ze hadden al die jaren de moed niet opgegeven en bleven de asielenwebsites in de gaten houden, tot ze Fleur op een goede dag in december in de armen konden sluiten.

Kat Fleur en haar baasjes herkenden elkaar direct!

Kat Rudi terug naar Hongarije

En dat was niet de enige memorabele hereniging deze maand. Kat Rudi was per ongeluk in Nederland terecht gekomen met een verzegelde vrachtwagen uit Hongarije. Hij had een week zonder eten en drinken gereisd. Dierenopvangcentrum de Doornakker ving Rudi op en zorgde dat hij weer aansterkte en dat het Hongaarse baasje achterhaald werd. Via een Facebook-bericht vonden ze de eigenaresse die verrast en opgelucht reageerde. De terugweg liet even op zich wachten, want Rudi had geen chip en had de nodige inentingen nodig om het land weer uit te mogen. Daarvoor moest zijn weerstand wat opgekrikt worden. Na zes weken werd hij met de hulp van Stichting Dierenhulp Hongarije teruggebracht naar zijn baasje die hem met tranen in haar ogen in ontvangst nam.

Kat Rudi kon eindelijk terug naar Hongarije, waar zijn baasje Eva popelend op hem wachtte.

Verwaarloosde katten krijgen nieuwe kans

Echt goed nieuws was het niet, maar het liep in elk geval goed af voor twee van de drie verwaarloosde katten die we deze maand in beslag namen. In een zwaar vervuilde bejaardenwoning in Rotterdam trof onze inspecteur een man aan met zwaar COPD die niet meer voor zichzelf en zijn drie katten kon zorgen. Een van de drie katten was te ziek om nog te helpen en moest helaas worden ingeslapen, maar de andere twee katten krijgen de zorg die ze nodig hebben om volledig op te knappen en kunnen na een periode van herstel geplaatst worden bij een fijne nieuwe baas. We zijn daarom blij dat dit duo nog een nieuwe kans krijgt.

Vuurwerkvrije zones bij dierenverblijfplaatsen

Nog een hoogtepunt uit de maand december, was de uitslag van het onderzoek dat we lieten uitvoeren door onderzoeksbureau Kien. Het onderzoeksbureau onderzocht in hoeverre men het eens was met het instellen van vuurwerkvrije zones bij bijvoorbeeld ziekenhuizen, begraafplaatsen, dierenasielen of kinderspeelplaatsen. De meerderheid was het hiermee eens. Maar liefst 86,4% vond dat deze vuurwerkvrije zones vooral bij dierenverblijfplaatsen moeten gelden, zoals dierenasielen, veestallen, kinderboerderijen en dierentuinen. 80,4% van de ondervraagden vindt ook dat de gemeente een actief beleid moet voeren om vuurwerkoverlast te voorkomen. Met deze resultaten hopen we gemeenten te overtuigen en te activeren om voor deze vuurwerkvrije zones te zorgen, om o.a. dierenleed te voorkomen.