Goede foto's helpen asieldieren sneller aan nieuw thuis

Dankzij sponsoring door diervoederproducent Pedigree hebben medewerkers van verschillende afdelingen van de Dierenbescherming een cursus 'Fotograferen van Dieren' kunnen volgen. Goede foto's helpen bij het sneller vinden van een nieuw thuis voor asieldieren.
Goede foto's helpen asieldieren sneller aan nieuw thuis

De cursus werd verzorgd door fotograaf Robin Utrecht en vond plaats bij het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. De betreffende medewerkers plaatsen de dieren, die in de dierenopvangcentra wachten op een nieuw baasje, online. Dankzij de cursus kunnen ze nu (nog) betere foto's maken. En de ervaring leert dat goede foto's helpen om voor deze dieren sneller een nieuw thuis te vinden.

Honden en katten fotograferen

Tijdens de cursus kregen de medewerkers basisinformatie voor het fotograferen van dieren. Kies bijvoorbeeld een rustige achtergrond, zodat alle aandacht naar het dier gaat en let goed op de belichting. Daarna was het tijd om in de praktijk te oefenen. Gewapend met nieuwe camera's gingen de deelnemers aan de slag met het fotograferen van honden en katten. De honden buiten en de katten binnen, dus in beide situaties kon goed worden geoefend. Daarnaast kregen de medewerkers tips over het fotograferen van snel bewegende dieren, want niet elk dier poseert netjes voor de camera.

Video's

De nieuwe camera's zijn tevens geschikt om mee te filmen, ook daar kregen de deelnemers een korte uitleg over, om vervolgens enthousiast te gaan experimenteren. De video's kunnen in de toekomst worden ingezet om meer van de dieren te laten zien en ter ondersteuning van het 'Meet Your Match' programma, waarbij de optimale koppeling tussen dier en toekomstig baasje wordt nagestreefd. De resultaten van de cursus zijn binnenkort terug te vinden op Ikzoekbaas.nl; de website waarop alle dieren in de opvangcentra van de Dierenbescherming staan.

Robin Utrecht

Fotograaf Robin Utrecht is onder meer bekend van zijn foto's voor Dier; het ledenmagazine van de Dierenbescherming, maar ook van het Koninklijk huis en voor het ANP.

Dank aan Pedigree

Pedigree wil dat alle honden het maximale uit hun leven halen. Niet alleen door het bieden van professionele voeding en zorg, maar ook door zich in te zetten voor een liefdevol thuis. Het welzijn van honden gaat de medewerkers van Pedigree na aan het hart en daarom zijn ze er trots op om partner te zijn van de Dierenbescherming.