Green Challenge beloont duurzame ondernemersplannen

Startende ondernemers over de hele wereld kunnen zich tot en met 17 juli opgeven voor de Postcode Lottery Green Challenge; een internationale wedstrijd voor duurzame ideeën. De finale vindt dit jaar op 16 september plaats in Amsterdam.
Green Challenge beloont duurzame ondernemersplannen

Startende, duurzame ondernemers over de hele wereld kunnen zich tot en met 17 juli opgeven voor de zevende editie van de Postcode Lottery Green Challenge; een internationale wedstrijd voor duurzame ideeën. De finale vindt dit jaar op 16 september plaats in Amsterdam.

De winnaar van de competitie krijgt 500.000 euro om zijn of haar plannen te realiseren. Daarnaast wordt 200.000 euro verdeeld over een of twee andere veelbelovende groene vondsten. De Green Challenge heeft als criteria dat een product of dienst de uitstoot van broeikasgassen vermindert en binnen twee jaar op de markt gebracht kan worden. Op 16 september presenteren de finalisten hun plannen in Amsterdam voor een vakjury onder leiding van groene ondernemer pur-sang, Richard Branson.

Terugdringen klimaatverandering
Branson stimuleert iedereen met een veelbelovend plan om zich op te geven voor deze prestigieuze wedstrijd, want “een slim en creatief idee kan een groot verschil maken”. Organisator de Postcode Loterij wil er met de Green Challenge-competitie voor zorgen dat innovatieve groene producten en diensten het grote publiek bereiken en zo bijdragen aan het terugdringen van klimaatverandering.