Groeiend bewustzijn van leed wilde dieren door themamaand

Na drie weken themamaand ‘Wildedierenleed’ wordt steeds duidelijker dat veel mensen niet op de hoogte waren van de mate waarin dieren in Nederland gedood worden als gevolg van jacht, schade- en overlastbestrijding. Reacties als “Wist ik niet. Dislike:-( ”, “Wat maakt dat ze dood moeten?” en “Wat?? Doen we daaraan in Holland?” zijn exemplarisch.
Discussie
Naarmate de themamaand vordert zien we steeds meer inhoudelijke discussie over de stellingen en vragen die via social media met de volgers van de Dierenbescherming worden gedeeld. Opvallend daarbij is dat dit niet alleen geldt bij ‘aaibare’ dieren als een konijn of vos, maar ook bij bijvoorbeeld de kraai en de mol.
Kenmerkend zijn reacties als: “Waarom moeten ze dood, mensen kunnen niets meer verdragen van de natuur. Laat de natuur gewoon met rust.”, “Ik vraag mij af waarom men die mollen wil doden...is er al niet genoeg wreedheid in deze wereld?!” en “Helaas kan de natuur zijn gang niet meer gaan, daar hebben "wij" voor gezorgd door overal wegen aan te leggen, huizen/bedrijven te bouwen en natuurgebieden in stukken te hakken en de natuur naar "onze hand" te zetten”.
Themamaand ‘Wildedierenleed’
De Dierenbescherming heeft februari uitgeroepen tot themamaand over ‘Wildedierenleed’. In deze periode vraagt de dierenwelzijnsorganisatie aandacht voor het leed bij wilde dieren in Nederland veroorzaakt door jacht, schade- en overlastbestrijding. Door middel van prikkelende stellingen en vragen op Facebook en Twitter wil de Dierenbescherming het bewustzijn over dit vaak verborgen dierenleed onder het Nederlandse publiek vergroten. Meepraten over ‘Wildedierenleed’ kan via de Facebook- en Twitteraccounts van de Dierenbescherming.