Groot aantal dieren gered uit vervuilde Delftse woning

Inspecteur Erik Goemans van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en een agent van de dierenpolitie hebben op 13 oktober in een zwaar vervuilde woning in Delft een groot aantal dieren in bewaring genomen.
Groot aantal dieren gered uit vervuilde Delftse woning

Bij de politie was een melding binnengekomen dat er op een adres in Delft een groot aantal dieren zat die niet werden verzorgd. De woning was vervuild met uitwerpselen. De inspecteur en agent troffen een groot aantal dieren aan: 4 honden, 4 katten, 1 fret, 1 papegaai, 2 woestijnratten, 1 koningspython, 4 degoes, 1 gekko, 1 rat en zo’n 15 kardinaalvissen.

De eigenaar kreeg één uur om zelf verzorging voor de dieren te regelen. Toen bleek dat dit niet ging lukken, gaf de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO*) opdracht om de dieren in bewaring te nemen. Alle dieren zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze nu de juiste verzorging krijgen.


Jaarlijks helpt de Dierenbescherming tienduizenden dieren in nood. Jouw steun is hard nodig om dit ook in de toekomst mogelijk te maken!

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijk strafmaat.