Grote groep honden vervoerd in Animal Rescue Vehicle

Na een noodkreet van een fokker uit Susteren, heeft de Dierenbescherming 26 hondjes overgebracht naar dierenopvangcentrum ’t Noordbroek in Almelo. Het gaat om onder meer chihuahua's, shih tzu's, Maltezer leeuwtjes, mopshondjes en Chinese naakthondjes. Dankzij de inzet van een Animal Rescue Vehicle konden alle dieren in één keer worden vervoerd.

“Toen we hoorden wat er speelde, zijn we direct naar de woning gegaan,” vertelt Marjolein Blank van de Dierenbescherming. “De situatie was de eigenaar boven het hoofd gegroeid en emotioneerde hem zichtbaar. Omwille van zijn dieren heeft hij vrijwillig afstand gedaan. We konden daarop snel schakelen, en brachten de hondjes over naar ons asiel in Almelo, waar ze werden nagekeken, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd door een dierenarts. Vanuit hier gaan we voor ze op zoek naar een baasje.”

In de Animal Rescue Vehicles kunnen tot wel 60 dieren worden vervoerd. De indeling van de wagens is flexibel en de laadruimte bestaat uit makkelijk te reinigen materialen, waardoor infectiegevaar vermindert.

Inzet Animal Rescue Vehicle

De 26 hondjes werden opgehaald met een Animal Rescue Vehicle (ARV), een speciaal ingerichte wagen voor het vervoer van grote aantallen dieren. De Dierenbescherming heeft er zeven kunnen aanschaffen dankzij een extra gift van de Nationale Postcode Loterij. Marjolein: “Met een reguliere dierenambulance hadden we meerdere keren op en neer moeten rijden van Susteren naar Almelo, wat heel stressvol zou zijn geweest voor de dieren én voor de eigenaar. Nu konden alle hondjes in één keer worden overgebracht naar het asiel, waar ze een nieuw leven tegemoet gaan.”

Samenwerkende hulporganisaties

Volgens Marjolein was het bijzonder om te zien hoe tussen de aangesloten hulporganisaties als vanzelf een samenwerking ontstond: “We streefden allemaal hetzelfde doel na: een hoopvolle toekomst voor mens en dier. Een gevoel van saamhorigheid dat ik niet snel meer zal vergeten.”