Grote groep honden vervoerd in Animal Rescue Vehicle

Na een noodkreet van een fokker uit Susteren, heeft de Dierenbescherming onlangs 26 rashondjes overgebracht naar dierenopvangcentrum ’t Noordbroek in Almelo. Het gaat om onder meer chihuahua's, shih tzu's, Maltezer leeuwtjes, mopshondjes en Chinese naakthondjes. Dankzij de inzet van een duurzame Animal Rescue Vehicle (ARV) konden alle dieren in één keer worden vervoerd.

“Toen we hoorden wat er speelde, zijn we naar de woning gegaan,” vertelt Marjolein Blank, Sr. Fondsenwerver Bijzondere Giften bij de Dierenbescherming. “De situatie was de eigenaar boven het hoofd gegroeid en emotioneerde hem zichtbaar. Omwille van het welzijn van de hondjes heeft hij vrijwillig afstand gedaan. We konden daarop snel schakelen, en brachten de dieren over naar ons asiel in Almelo, waar ze werden nagekeken, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd door een dierenarts. Vanuit hier begeleiden we ze naar nieuwe baasjes.”

Inzet Animal Rescue Vehicle

De 26 hondjes werden opgehaald met een Animal Rescue Vehicle (ARV), een speciaal ingerichte wagen voor het vervoer van grote aantallen dieren. De Dierenbescherming heeft er zeven kunnen aanschaffen dankzij een extra gift van de Nationale Postcode Loterij. De wagens zijn verspreid over het land gestationeerd, klaar om ingezet te worden bij gebeurtenissen en calamiteiten als deze. Marjolein: “Met een reguliere dierenambulance hadden we meerdere keren moeten rijden van Susteren naar Almelo, wat erg stressvol zou zijn geweest voor de dieren én voor de eigenaar. Nu konden alle hondjes in één keer worden overgebracht naar het asiel, waar ze een mooi nieuw leven tegemoet gaan.”