Grote schoonmaakactie Noordzeekust tijdens MyBeach Cleanup Challenge

Naar schatting sterven jaarlijks 1 miljoen zeedieren ten gevolge van afval. In augustus gaat Stichting De Noordzee daarom van start met een grootscheepse schoonmaakactie van de hele Noordzeekust, van Cadzand tot en met Schiermonnikoog.
Grote schoonmaakactie Noordzeekust tijdens MyBeach Cleanup Challenge

Naar schatting sterven jaarlijks 1 miljoen zeedieren ten gevolge van afval. Ze raken erin verstrikt en verdrinken of sterven van de honger met een buik vol plastic. In augustus gaat Stichting De Noordzee daarom van start met een grootscheepse schoonmaakactie van de hele Noordzeekust.

Stichting De Noordzee is een natuur- en milieuorganisatie, die zich onder meer bezighoudt met afval. Op 1 augustus start de organisatie met de MyBeach Cleanup Challenge 2013, waarbij maar liefst 350 kilometer wordt afgelegd in 24 dagen. Van Cadzand tot en met Schiermonnikoog: de hele Noordzeekust zal worden schoongemaakt. Hierbij wordt niet alleen afval opgeruimd, maar ook geteld met behulp van een speciale app: de Strandscanner.

Strandscanner
Opruimen helpt de zee namelijk wel schoner te maken, maar zolang er net zoveel afval bij blijft komen, heeft het weinig effect. Om deze reden is het belangrijk om te weten wat voor soort afval er op het strand ligt en waar het vandaan komt. De gegevens van de Strandscanner worden in een database verzameld en zijn zichtbaar op een kaart. Het probleem kan zo bij de bron worden aangepakt.Meelopers gezocht!
Wilt u een dag(deel) meehelpen om de kust op te ruimen