Help de katten in de opvangcentra: stem mee!

Een speciale quarantaineruimte voor katten die besmet zijn met ringworm, om zodoende een schimmeluitbraak te beperken. Met dat idee dingt de Dierenbescherming mee naar de Grote Gift, een eenmalige donatie van vijftigduizend euro door het 3M Fonds. Stemt u mee
Help de katten in de opvangcentra: stem mee!

Voor de Grote Gift mochten goede doelen een innovatief project aanleveren in de categorieën milieu, mens en maatschappij. Nu is het aan het publiek om zijn stem uit te brengen. Dat kan nog tot 31 oktober.

Quarantaineruimtes asielen

Eén van de grootste problemen binnen de opvangcentra in Nederland is een uitbraak van ringworm onder de katten. Tijdens deze uitbraak kunnen de asielen de katten niet plaatsen vanwege het besmettingsgevaar voor mens en dier. Een uitbraak zorgt er voor dat katten vele malen langer zitten dan noodzakelijk is, er flinke maatregelen genomen moeten worden om de besmetting weg te krijgen en er ook geen dieren opgenomen kunnen worden. Met speciale quarantaineruimtes kunnen besmette katten buiten het asiel worden opgevangen. De uitvoering van dit project zal ervoor zorgen dat we de komende jaren duizenden katten, medewerkers, vrijwilligers en (potentiële) baasjes de ellende van een uitbraak besparen.

Grote Gift

3M Fonds Het 3M Fonds stimuleert en ondersteunt initiatieven van niet-commerciële organisaties die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. De Grote Gift bestaat uit een eenmalige gift aan twee Goede Doelen in Nederland en twee in België. Naast de 50.000 euro die 3M doneert, hangt de hoogte van het bedrag af van de opbrengst van het sponsorevenement Biking to Brussels. Alle finalisten ontvangen een deel van het bedrag, de hoogte is afhankelijk van de eindplaats in de 3M Fonds Finale.