Help konijnen en knaagdieren en doneer via Groupon

De Dierenbescherming heeft ruim 50 opvangcentra. Hier komen honden en katten binnen, maar ook steeds vaker konijnen en knaagdieren. De aanbiedingenwebsite Groupon trapt vandaag af met een actie, die mensen oproept om te doneren voor de opvang van deze dieren.
Help konijnen en knaagdieren en doneer via Groupon

In Nederland worden er zo’n 600.000 kleine knaagdieren en evenzoveel konijnen als huisdier gehouden. Jaarlijks komen er bij de Dierenbescherming zo’n 6000 van deze dieren binnen, waarvoor een nieuwe eigenaar wordt gezocht. Omdat goede verzorging veel geld kost, is kortingssite Groupon een actie gestart om de knaagdieren en konijnen te helpen.

Elke gift naar dierenopvang

Al vanaf 5 euro kunnen mensen een donatie doen. Met dit bedrag kan de Dierenbescherming een konijn tijdens zijn hele verblijf te eten geven. Met 30 euro zit een dier er gedurende die periode schoon en fris bij. En met elke 500 euro kan de dierenwelzijnsorganisatie een konijnenren kopen, die geschikt is voor de opvang van meerdere konijnen en jarenlang meegaat. Iedere kleine gift zorgt er dus voor dat een dier echt wordt geholpen.

De volledige opbrengst via de actie van Groupon wordt gegenereerd, komt ten goede aan de opvang van konijnen en knaagdieren. De actie loopt vanaf vandaag een hele week tot en met donderdag 4 april.