Help ons dieren redden!

De achttien inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) zetten zich elke dag in om dierenleed aan te pakken. Jaarlijks helpen zij ruim 30.000 dieren die er in veel gevallen niet best aan toe zijn. Neem Dana, een hond die in comateuze toestand werd aangetroffen door onze inspecteur.
“We kregen een melding dat Dana meer dood dan levend in een huis zou zitten,” herinnert inspecteur Erik Goemans zich. “Ik ging kijken en vond haar in de woonkamer, waar ze op het kussen van een tuinstoel lag. Ze was er zo slecht aan toe, dat ze niet meer overeind kon komen. Ik aaide haar, maar ze voelde ijskoud aan. Ze was zo mager, dat ik haar ribben kon tellen.” Erik bracht Dana direct naar een dierenarts, die constateerde dat ze nog maar de helft van haar normale gewicht woog. Haar lichaamstemperatuur was zó laag, dat ze in coma dreigde te raken. Ze is aan een infuus gelegd, waarna ze weer een beetje bijkwam.

Net op tijd

“Als districtsinspecteur word ik dagelijks geconfronteerd met dierenleed, maar wennen doet het nooit,” aldus Erik. “In het geval van Dana waren we gelukkig nét op tijd. Zij is er na een intensieve behandeling weer bovenop gekomen en daarna hebben we een fijn nieuw thuis voor haar gevonden. Dat geeft veel voldoening en maakt mijn werk de moeite waard.”

Echt een verschil

Dat onze inspecteurs écht het verschil maken voor dieren als Dana, blijkt wel uit de cijfers. In 2014 haalden ze ongeveer 1.700 dieren weg bij hun baas en voerden ze 3.500 inspecties uit. Een arbeidsintensieve, maar effectieve methode die ervoor zorgt dat jaarlijks een heleboel dieren een beter leven krijgen. De inspecteurs volgen deze meldingen met hart en ziel op. Hoog tijd ze eens extra in het zonnetje te zetten. Dat doen we dan ook met een campagne waarin het inspectiewerk centraal staat: #helponsredden!