Help ook mee met de Beach Cleanup Tour 2017

Zwerfafval en plastic vervuiling zijn wereldwijd een groeiend milieuprobleem. Ieder jaar komt er zo’n 8 miljoen ton in onze oceanen terecht wat zeer schadelijk is voor vogels, vissen en zeezoogdieren. Zij zien het afval, zoals stukjes plastic, plastic zakjes en dopjes, aan voor voedsel. Daarbij raken ze regelmatig verstrikt in afgedankte netten, visdraad en touwen. Alles bij elkaar sterven door deze ‘plastic soup’ jaarlijks meer dan 1 miljoen zeedieren.
Help ook mee met de Beach Cleanup Tour 2017

Daarom juichen we de Beach Cleanup Tour, die dit jaar alweer voor de 5e keer plaatsvindt, van harte toe en roepen we iedereen op om mee te doen. Het is van levensbelang voor de zeedieren en jij hebt een gezellige en nuttige dag aan het strand.

De opruimactie start op dinsdag 1 augustus 2017 en eindigt in Zandvoort op dinsdag 15 augustus 2017. Hier worden de resultaten bekend gemaakt tijdens de feestelijke afsluiting! De hele Noordzeekust is opgedeeld in 30 etappes waarbij deelnemers uit het hele land een stuk strand schoonmaken. Je kunt zelf een etappe uitkiezen en inschrijven via: https://www.beachcleanuptour.nl/etappes/