Het groene hart van Renz Bassant
Energieleverancier Greenchoice en de Dierenbescherming voeren samen actie om de daken van de asielen zinvol te benutten.

Eerste wapenfeit zijn veertig zonnepanelen op het dak van Dierenopvangcentrum Vlaardingen. De energierekening gaat hiermee fors omlaag en het bespaarde geld kan direct worden ingezet voor de verzorging van de asieldieren. Een lovenswaardig initiatief, vindt ook Renz Bassant van Greenchoice.

Vrijwilliger in het asiel
Renz: "Mijn vriendin en ik zijn een jaar op wereldreis geweest. Eenmaal terug in Nederland wilde ik iets met duurzaamheid of dieren gaan doen. Ik vond vrij snel een baan als product owner bij Greenchoice. Om ook iets voor dieren te kunnen betekenen, meldde ik me aan als vrijwilliger in het asiel. Ik werk nu in de weekenden op de kattenafdeling, waar ik onder meer hokken schoonmaak en dieren eten geef. Het is niet altijd even makkelijk te combineren met mijn fulltime baan en jonge gezin, maar ik doe het met liefde".
De filosofie van Greenchoice
"De filosofie van Greenchoice is om zoveel mogelijk lokaal energie op te wekken, door bijvoorbeeld zonnepanelen te leggen op de daken van de asielen. We zetten daarom nu voor iedere bestaande of nieuwe klant een bedrag voor de Dierenbescherming opzij. Er zijn asielen door het hele land, dat betekent dus veel ruimte voor zonnepanelen. Het is een mooi streven om voor en door elkaar energie op te wekken. Veel mensen zijn er inmiddels wel van doordrongen dat het hard nodig is om een bijdrage te leveren aan een beter milieu, maar de uiteindelijke de stap naar verduurzaming blijkt nog steeds groot. Juist daarom vind ik de samenwerking tussen de Dierenbescherming en Greenchoice zo mooi", vertelt Renz verder.
Uiteindelijk begint een betere wereld bij jezelf
"Ook in mijn eigen leven probeer ik bewuste keuzes te maken. We hebben zonnepanelen op ons huis, leven veganistisch en gebruiken onze auto zo min mogelijk. De reis die we maakten heeft daar zeker aan bijgedragen. Met eigen ogen zien hoe hard de gletsjers smelten, vond ik behoorlijk confronterend. Uiteindelijk begint een betere wereld bij jezelf. Dat klinkt als een cliché, maar het is echt zo. We kunnen onze ogen niet langer sluiten voor de gevolgen van onze levenswijze, maar moeten allemaal onze bijdrage leveren, hoe klein ook. Ik ben blij dat mijn liefde voor dieren en duurzaamheid op deze manier zijn samengekomen", sluit Renz het gesprek af.