Het is pas diervriendelijker als er Beter Leven op staat

Van 20 tot en met 26 oktober organiseert de Dierenbescherming de Beter Leven Week. Samen met boeren en supermarkten laten we zien dat diervriendelijker geproduceerd vlees wel degelijk mogelijk is. Bezoek de open dagen bij de Beter Leven boer en doe mee met de acties van de supermarkten die producten met het Beter Leven keurmerk verkopen.
Het is pas diervriendelijker als er Beter Leven op staat

Het Beter Leven keurmerk is bedacht door de Dierenbescherming. Wij vinden namelijk dat als je vlees wilt eten, dat wel vlees moet zijn van een dier dat een goed leven heeft gehad. Inmiddels geldt dat al voor meer dan 35 miljoen dieren. Tijdens de Beter Leven Week laten de supermarkten het ruime assortiment zien dat zij in hun schappen hebben liggen met het Beter Leven keurmerk. Ook hebben veel supermarkten van 20 tot en met 26 oktober allerlei acties rond het Beter Leven keurmerk. Tijdens de open dagen bij de Beter Leven boeren kun je zien dat de dieren daadwerkelijk een beter leven krijgen.

Sterren voor dierenwelzijn

Diervriendelijk vlees bestaat niet, maar het kan wel veel diervriendelijker. Steeds meer boeren, winkels, cateraars en fabrikanten werken hieraan samen met de Dierenbescherming. Je herkent diervriendelijkere producten aan het Beter Leven keurmerk met 1, 2 of 3 sterren. Niet alleen op vlees en eieren, ook op soepen en salades vind je het Beter Leven keurmerk. Kies dus voor diervriendelijker met 1, 2 of 3 sterren!

De Dierenbescherming brengt de Beter Leven week onder de aandacht met radiospotjes en met onderstaand filmpje.

tJe zult maar nietsvermoedend boodschappen doen, gebeurt er dit...