Hond en kat tussen de rommel ontdekt

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) werd verleden week tijdens zijn werk getipt over mogelijk dierenleed op een adres in Zutphen. Men maakte zich zorgen over de hond. Bij controle bleek er niet alleen een hond, maar ook een kat te zitten.
Hond en kat tussen de rommel ontdekt

In de betreffende woning trof de inspecteur een enorme rommel aan. Achter een berg troep vond hij een bench met daarin een drie jaar oude herder. Het dier zat het grootste deel van de tijd in deze bench op een erg vervuild kleed. Tijdens het bezoek dook er ook ineens een kat op uit de rommel. Het dier zat onder de vlooien en was veel te mager.

Huis opruimen

In een goed gesprek heeft de inspecteur de bewoner op de situatie aangesproken en hem duidelijk gemaakt dat het noodzakelijk is dat hij de huisvesting van de hond op orde maakt, zijn huis opruimt en de kat en woning vlooivrij maakt. Verder moet hij met de dieren naar de dierenarts om hun gezondheid te laten controleren. De man gaf aan te begrijpen dat het zo niet langer kon en heeft beterschap beloofd. De LID zal hier streng op controleren.