Hond uit krappe, vervuilde bench gered

In de gemeente Valkenburg aan de Geul hebben een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en een agent van de dierenpolitie een hond uit een krappe, vervuilde draadkooi bevrijd.
Hond uit krappe, vervuilde bench gered

Na een melding over een hond, die zonder water in een veel te kleine bench zou zitten, ging onze inspecteur samen met een agent van de dierenpolitie poolshoogte nemen. Ze troffen een hond aan, die in een onnatuurlijke houding in een krappe draadkooi zat. De kooi bleek bovendien zwaar vervuild en er was geen drinkwater. De eigenaar kreeg nog diezelfde dag van RVO.nl* de opdracht om de situatie te verbeteren, anders zou er een boete volgen.

In bewaring genomen

Na afloop van de termijn is er door zowel de inspecteur als de dierenpolitie een controle uitgevoerd. In beide gevallen was de eigenaar niet thuis, maar bleek de situatie van de hond onveranderd. Na de tweede controle was daarom de maat vol en heeft RVO.nl opdracht gegeven om de hond in bewaring te nemen. Hij is overgebracht naar een veilig opvangadres, waar hij nu de juiste verzorging krijgt.

Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het onthouden van de nodige zorg.

*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet Dieren. Bij constatering van overtredingen kan deze dienst onder bestuursdwang maatregelen opleggen om de situatie van de dieren te verbeteren en/of de dieren in bewaring te laten nemen. Het Openbaar Ministerie bepaalt bij wetsovertreding de uiteindelijke strafmaat.