Hond zonder verzorging in woning achtergelaten

Na een melding bij het landelijk meldpunt 144 is de dierenpolitie gaan kijken bij een woning in Rotterdam. Er zou al een aantal dagen een hond zonder verzorging zitten. Er bleek niemand thuis.
Hond zonder verzorging in woning achtergelaten
De politie zag met behulp van een ladderwagen door de ramen op de tweede verdieping inderdaad een hond zitten. Via een brief werd de bewoners verzocht om binnen 24 uur contact met de politie op te nemen.

Hond al week alleen

Nadat de periode was verlopen was er nog geen contact opgenomen. De politie ging daarop de woning binnen, waar bleek dat de hond al schraal was, er geen eten en drinken aanwezig was en overal uitwerpselen lagen. Buurtbewoners vertelden al zeker een week geen mensen meer in de woning hadden gezien. In overleg met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken heeft de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming de hond bestuursrechtelijk in bewaring genomen.

De politie doet verder onderzoek naar de bewoners en maakt proces verbaal tegen ze op. De hond is overgebracht naar een opvangadres waar het dier goed verzorgd wordt en kan aansterken.