Honden en pups na dumpen gered

Twee honden en vier pups zijn op vrijdag 16 augustus in Eindhoven bij een gezamenlijke actie van politie en Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in bewaring genomen.
Honden en pups na dumpen gered

Twee honden en vier pups zijn op vrijdag 16 augustus in Eindhoven bij een gezamenlijke actie van politie en Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming in bewaring genomen. De dieren bleken gedumpt te zijn nadat de eigenaren eerder in de week te horen hadden gekregen dat ze de huisvesting van de dieren moesten verbeteren. De twee volwassen honden zaten in een afgedankte caravan, de pups werden door de dierenambulance in een plastic zak gevonden.

Op dinsdag 13 augustus was er bestuursdwang opgelegd aan twee personen in Eindhoven. In hun zwaar vervuilde woning waren honden en pups aangetroffen. De vervuiling was zo erg dat door de sterke ammoniaklucht de inspecteurs slechts een korte tijd in de woning konden verblijven. Na overleg met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken werd het stel verplicht om de huisvesting op vrijdag op orde te hebben. Verder kregen ze opdracht om voor 22 augustus met de teef en pups een dierenarts te bezoeken om hun gezondheid te laten controleren.

Nog voordat de controle op vrijdag uitgevoerd kon worden kreeg de inspectiedienst een melding van de dierenambulance dat ze vier pups in een plastic zak hadden gevonden. Bij de politie kwam een melding binnen over twee honden die in een afgedankte caravan zouden zitten. Onderzoek wees uit dat het hier om de ouderdieren en de pups uit de woning in Eindhoven ging.

De dieren zijn in bewaring genomen en overgebracht naar een opvangadres waar ze goed verzorgd worden. Een van de eigenaren (de man) heeft nog geprobeerd de honden terug te krijgen, hij is daarop aangehouden door de politie en op het bureau in verzekering gesteld. De zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor opvolging.