Honden failliet beveiligingsbedrijf in bewaring genomen

Begin deze maand heeft de dierenpolitie, met assistentie van de Landelijke inspectiedienst Dierenbescherming, in Heerde en Wezep vier honden in bewaring genomen bij een failliet beveiligingsbedrijf. De dieren verbleven in zwaar vervuilde omstandigheden en waren veel te mager.

Honden failliet beveiligingsbedrijf in bewaring genomen
Het was niet voor het eerst dat er tegen de eigenaren werd opgetreden. Ze hadden een inmiddels failliet beveiligingsbedrijf waarvoor de honden werden ingezet. Bij een eerdere controle waren de dieren niet goed gehuisvest en bovendien te mager. Dat leidde al een keer tot in bewaringname, maar toen werd uiteindelijk bepaald dat de dieren terug naar de eigenaar moesten in verband met inkomstenderving.

Opgesloten in bedrijfsbus

Nu zat een van de honden opgesloten in een vakantiehuisje. De drie andere zaten permanent in de dienstbus van het bedrijf van de eigenaren. De bus was van binnen besmeurd met uitwerpselen en urine en de lucht was buitengewoon ongezond. De dieren waren vies, hadden ontstekingen, waren te mager en een van de honden had een luchtweginfectie.

Na overleg met Dienst Regeling van het ministerie van Economische Zaken zijn de honden ondergebracht bij een opvangadres waar ze de juiste zorg krijgen. Tegen de eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.