Honden in beslag genomen en taakstraf van 60 uur

Op een adres in de gemeente Tilburg hebben de politie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) op maandag 8 april 13 honden in beslag genomen. De eigenaar had eerder al een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen vanwege het verwaarlozen van een groot aantal dieren. Als bijzondere voorwaarde was hier een tijdelijk houdverbod aan gekoppeld. Bij inspectie bleek dat hij deze had overtreden en dat de huisvesting van de honden niet op orde was.
Honden in beslag genomen en taakstraf van 60 uur

De eigenaar, een bekende van politie en LID, mocht volgens het tijdelijke houdverbod niet meer dan drie honden houden. Tijdens de inspectie van afgelopen maandag werden 15 honden van verschillende rassen aangetroffen, waaronder acht pups. Drie pups van ongeveer een half jaar oud en vijf van een week of vier, alle acht van dezelfde moederhond (teef). Dit duidt erop dat de man, ondanks zijn voorwaardelijke straf en houdverbod, toch weer met fokken was begonnen.

Dertien van de vijftien honden zaten in slechte en smerige huisvesting. Er hing een zware ammoniakgeur en de dieren konden zich bezeren aan uitstekende delen.

Slechte huisvesting en taakstraf

Los van het feit dat de man teveel honden in zijn bezit had, zaten dertien van de vijftien honden ook nog eens in slechte en smerige huisvesting. Er hing een zware ammoniakgeur en de honden konden zich bezeren aan uitstekende delen. Voldoende aanleiding om de dieren in beslag te nemen en in afwachting van de juridische afhandeling van de zaak over te laten brengen naar een tijdelijk opvangadres. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt voor het opnieuw verwaarlozen van dieren, de gevolgen hiervan zijn nog niet bekend. In ieder geval moet hij de voorwaardelijk taakstraf van 60 uur uitdienen.